Steeds meer internationale studenten in Nederland

Op 17 november is het de dag van de internationale student. Natuurlijk moeten wij als rijschool daar ook aandacht aan besteden.  Wij hebben ook een groot aantal ‘internationals’ die les bij ons volgen.

In Nederland is het aantal buitenlandse studenten dat zich ingeschreven heeft voor een studie aanzienlijke gegroeid. In totaal zijn er momenteel 85.955 buitenlandse studenten uit 170 landen die nu in Nederland een volledige studie volgen. Dat is 11,5% van het totaal aantal ingeschreven studenten. Vorig studiejaar was hun aandeel 10,5%.

Nu ook een volledige rijopleiding in een andere taal

Rijlessen volgen is niet gemakkelijk, lessen volgen in een taal dat je niet goed begrijpt kan het allemaal ook moeilijker maken voor een persoon die de Nederlandse taal niet machtig is.

Omdat wij bij onze rijschool veel internationale studenten hebben, willen wij hen natuurlijk ook goed begeleiden in het behalen van hun rijbewijzen. Om goede bestuurders te zijn, moeten zij de regels begrijpen, weten wat te doen in het verkeer en wat er van hen verwacht wordt als zij een voertuig besturen.

Daarom investeren wij in het aannemen van meertalige instructeurs.
Alle instructeurs spreken minstens Engels en in bijna alle gevallen nog een derde taal!

Dit zijn allemaal handvatten die er zijn om aan het einde van de rit een bestuurder te hebben die vol zelfvertrouwen het verkeer in gaat.

En dat is het belangrijkste, of je nou les krijgt in het Nederlands of het Frans, het essentiële is dat je veilig en goed kan rijden.

Dat is wat bij ons telt!

In welke talen kun je bij ons rijlessen volgende?

  • NEDERLANDS
  • ENGELS
  • FRANS
  • PORTUGEES

Vraag naar meer informatie bij de administratie.

Bron: NUFFIC (survey)